Näkökulma: Yhteinen huoli sähkön hinnasta

Tapani lähestyä vaikeita asioita on kerätä mahdollisimman paljon tietoa. Ukrainan sodan alkaessa olin lomalla ja seurasin livenä niin tapahtumia sotatantereella kuin niiden aiheuttamia reaktioita eri puolilla maailmaa. Ei ehkä ideaalisinta lomanviettoa useimpien mielestä. Omaa mieltäni se rauhoitti.

Länsimaiden yhtenäisyys sodan tuomitsemisessa ja sitä seuranneissa pakotteissa oli turvallisuudentunnettani kasvattavaa, lohdullista lohduttomassa tilanteessa. Pelon sodan ulottumisesta Suomeen pystyin siirtämään sivuun ja keskittymään itselleni merkityksellisiin asioihin.

Samanlaisella otteella lähestyn huolta tulevasta sähkön hinnasta, laskujen suuruudesta ja kuluttajien maksukyvystä. Tietoa asian tiimoilta ei puutu, ennusteet elävät ja tuotetarjonnat ja -hinnat asiakkaille sen myötä.

Mediat täyttyvät asian pohdinnasta eri näkökulmista päivittäin. Ihmiset ovat huolissaan.

Tällä kertaa mieltäni rauhoittaa se, että huoli on yhteinen. Useat tahot tekevät työtä ripeällä tahdilla keinojen löytämiseksi ja tilanteesta ylipääsemiseksi.

Hallituksen talousarvioesityksessä vuodelle 2023 esitetään useita toimia, joilla turvataan kuluttajien ostovoimaa ja kompensoidaan sähkön hinnan nousua.

Toimialalla käy kuhina, kun etsitään keinoja uhkien vähentämiseksi sekä investointien varmistamiseksi fossiilivapaaseen tulevaisuuteen.

Omien pelkojensa kanssa kamppaileville asiakkaillemme tahdon sanoa, että mahdollisimman aikainen yhteydenotto meihin maksuvaikeuksien koittaessa antaa paremmat lähtökohdat löytää sopiva ratkaisu.

Omalta osaltamme olemme varautuneet tukemaan sähkön kuluttaja-asiakkaitamme maksusopimusjärjestelyillä tulevana talvena. Neuvomme myös asiakkaillemme tapoja muuttaa sähkön kulutustaan ja siten pienentää laskuaan, myös tässä lehdessä. Energiansäästö on nyt tärkeää.

Arja Rosing

talousjohtaja, Vaasan Sähkö

Ajankohtaista

Energiatehokkuus – mitä se tarkoittaa ja miten käyttää energiaa mahdollisimman tehokkaasti?

Lue lisää
Markkinakatsaus

Sähkömarkkinakatsaus: Syksy 2023

Lue lisää
Energianeuvonta

Aurinkovoimala omakotitaloon – tuota sähköä itse

Lue lisää
Ruoka & reseptit

Kesän paras saaristolaispannari

Lue lisää
Ajankohtaista

Kasvua kovalla työllä

Lue lisää
Ajankohtaista

Kesäloma kännykästä

Lue lisää
Ajankohtaista

Isän ja poikien yhteinen työpaikka

Lue lisää
Ajankohtaista

Ruotsissa jyllää Suomi-buumi

Lue lisää
Vapaalla

Turpaterapiaa Suonenjoella

Lue lisää
Ajankohtaista

Ihmisen parhaat ystävät

Lue lisää
Havaintoja

Tuotekehitystä asiakkaan tarve edellä

Lue lisää
Ajankohtaista

Nelli, Saku, Johanna ja Onni ovat tämän kevään Vaasan Sähkö -stipendiaatteja

Lue lisää