Hyödynnä pientuotantosi ja myy aurinkosähkösi meille

Tuottaako aurinkopaneelisi enemmän kuin itse kulutat? Voit hyödyntää ylijäämäsähkösi myymällä sen meille. Ostamme sähköä asiakkailtamme kaikkialta Suomesta kilpailukykyiseen hintaan. Itse tuotetun sähkön myyntituloilla voit pienentää omaa sähkölaskuasi.

Maksamme sinulle ylijäämäsähköstä sähkön spot-hintaan sidotun korvauksen. Spot tarkoittaa pohjoismaisen sähköpörssin ilmoittamaa tuntikohtaista Suomen alue-hintaa. Tästä summasta vähennämme vielä välityspalkkion 0,20 snt/kWh.

Sopimus on helppo tehdä ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Kun sopimus on tehty, hoidamme kaiken puolestasi ja saat automaattisesti korvauksen myymästäsi sähköstä sähkölaskullasi. Jos et vielä ole asiakkaamme, tutustu edullisiin hintoimme tästä.

Kysy lisää ja tee sopimus

Näin voit myydä meille sähköä

 • Olet tehnyt kanssamme sähkösopimuksen.
 • Olet tehnyt paikallisen sähköverkkoyhtiösi kanssa sähköntuotannon verkkopalvelu- ja liittymissopimuksen.
 • Kohteessasi on kaksisuuntainen sähkömittari, joka mittaa sähkön siirtoa tunneittain kumpaankin suuntaan. Näin voimme erottaa ostamasi sähkön ja myymäsi sähkön toisistaan.
 • Paikalliselta sähköverkkoyhtiösi on velvollinen lähettämään meille tiedon ylijäämäsähkösi määrästä tunnin tarkkuudella. Selvitämme puolestasi tämän asian sähköverkkoyhtiöltäsi.

Mietinnässä sähkön pientuotanto?

Aurinkosähköjärjestelmä on suuri hankinta ja sen kannattavuus oman kiinteistön kohdalla kannattaa pohtia tarkkaan. Tämänhetkisen nyrkkisäännön mukaan saat sitä paremman taloudellisen hyödyn, mitä enemmän pystyt itse käyttämään tuotamastasi energiasta. Kiinteistössä tuotetun uusiutuvan energian käyttö parantaa myös talon energiatehokkuuslukua.

Jos olet miettimässä oman pientuotantolaitoksen hankintaa, kannattaa sinun tutustua paikallisen sähköverkkoyhtiösi ohjeisiin pientuontannon liittämisestä verkkoon. Näin voit varmistaa, että tuotantolaitoksesi on mahdollista saada hyötykäyttöön. Vaasan Sähköverkon ohjeet löydät tästä.

Muista nämä, kun suunnittelet omaa pientuotantoa

 • Mitoita hankkimasi paneelit oman kulutuksesi mukaan.
 • Varmista, että puut tai rakennukset eivät varjosta paneeleita.
 • Kiinteistöissä on usein kolmivaihesähkö. Jos olet hankkimassa yksivaiheista paneelijärjestelmää, saat parhaan hyödyn kun liität sen siihen kolmivaihejärjestelmän vaiheeseen, jossa on eniten päällä olevia laitteita.
 • Tarkista oman kunnan rakennusvalvonnasta tarvitsevatko paneelit toimenpidelupaa.
 • Pyydä tarjous useammalta paneelien toimittajalta.
 • Tee tulevista aurinkopaneeleista ilmoitus sähköverkkoyhtiölle.
 • Tee ennen käyttöönottoa tuotannon liittymis- ja verkkopalvelusopimus.
 • Pyydä sähköalan ammattilainen asentamaan paneelit.

Kysymyksiä ylijäämäsähkön myynnistä

Hanki tuotantolaitoksellesi kytkentälupa paikalliseen jakeluverkkoon ja tee paikallisen jakeluverkkoyhtiön kanssa sähköntuotannon verkkopalvelu- ja liittymissopimus. Tätä kautta saat tuotantolaitoksellesi tuotantokäyttöpaikkanumeron, jota tarvitaan sähkön myymiseksi. Asioimista nopeuttaa jos sinulla on tämä numero tiedossa, mutta voimme myös selvittää sen puolestasi. Sopimuksen tekemiseksi ota sähköpostitse tai puhelimitse yhteyttä asiakaspalveluumme. Sopimuksen teon jälkeen, hoidamme kaiken puolestasi ja saat ylimääräisestä sähköstäsi automaattisesti korvauksen sähkölaskullasi.

Sähkölaskullasi näkyy jatkossa sekä kuluttamasi energia että myymäsi energia. Laskusta on helppo seurata, kuinka paljon energiaa olet myynyt, ja minkä korvauksen olet siitä saanut.

Maksamme ylijäämäsähköstä sähköpörssin tuntikohtaisen hinnan Suomen alueella. Tästä summasta vähennetään vielä välityspalkkio (0,20 snt/kWh). Myös jakeluverkkoyhtiösi laskuttaa oman tariffinsa mukaan tuotannon siirtomaksusta.

Jaa sivu