Maksuvaikeudet ja sähkösopimus

Jos olet huolissasi siitä, miten saat sähkö- tai kaukolämpölaskusi maksettua, ota meihin yhteyttä hyvissä ajoin ennen laskun eräpäivää. Näin voimme löytää sinulle sopivan ratkaisun. Voit hyödyntää myös erilaisia viranomaisten tukia sähkön korkeaan hintaan.

Hyödynnä erilaiset tukimuodot

Viranomaiset ovat päättäneet erilaisista tukimuodoista, joiden tarkoituksena on helpottaa toimeentuloa.

1. Alennettu arvonlisäveroprosentti 1.12.2022 – 30.4.2023

Sähköenergian arvonlisävero (alv) alenee joulukuusta huhtikuuhun 24 prosentista 10 prosenttiin. Muutos näkyy automaattisesti niillä laskuillasi, joilla veloitus koskee joulu-huhtikuun kulutusta. Muutos ei koske sähkönsiirtoa eikä sähköveroa, joiden arvonlisäveroprosentti on 24 %.

2. Verottajan myöntämä sähkövähennys 1.1. – 30.4.2023

Voit saada verotuksessa sähkövähennystä, jos vakituisen asuntosi sähkölaskut ovat suuret. Kyseessä on väliaikainen vähennys sähkön korkeiden hintojen vuoksi. Lue lisää: vero.fi

3. Kelan maksama sähkötuki

Ellet ole oikeutettu sähkövähennykseen, selvitä mahdollisuutesi saada Kelan maksamaa sähkötukea. Lue lisää: kela.fi

4. Erilaiset asumisen tukimuodot

Voit myös tarkistaa, minkälaisiin asumisen tukimuotoihin olet oikeutettu, esim. yleinen asumistuki, eläkkeensaajan asumistuki. Lue lisää: kela.fi

5. Muut mahdolliset tukimuodot

Voi selvittää, oletko oikeutettu perustoimeentulotukeen Kelalta tai kunnan myöntämään täydentävään tai ehkäisevään toimeentulotukeen. Lue lisää: kela.fi

Tutustu myös Takuusäätiön tarjoamiin maksuttomiin neuvontapalveluihin: takuusaatio.fi

Siirrä eräpäivää ja tilaa laskut kuukausittain

  • Voit siirtää laskun eräpäivää näppärästi Online-palvelussa. Mikäli eräpäivän siirto onnistuu, se näkyy automaattisesti avoinna olevan laskun kohdalla.

Voit vaihtaa laskun eräpäivää jos toimit ennen eräpäivää, sinulla ei ole muita erääntyneitä laskuja avoinna etkä ole siirtänyt kyseisen laskun eräpäivää aikaisemmin.

Ota ajoissa yhteyttä ja hyödynnä pidennetty maksuaika

Kun painit maksuvaikeuksien kanssa, ja olet meihin ajoissa yhteydessä, voimme auttaa sinua ja löytää sinulle yhdessä tilanteeseesi sopivan ratkaisun.

Se, kuinka paljon maksuaikaa voit saada, riippuu aina omasta tilanteestasi ja siitä, minkälainen ratkaisu palvelee sitä parhaiten.

Säästyt myös turhilta maksumuistutuskuluilta, kun asia hoidetaan hyvissä ajoin. Voit kertoa meille tilanteestasi aina luottamuksella.

Koska odotettavissa on, että etenkin talven sähkölaskut aiheuttavat monelle huolta, olemme väliaikaisesti pidentäneet maksimimaksuaikaa joulukuusta 2022 huhtikuuhun 2023.

Enimmillään tarjoamme kyseisenä ajanjaksona 6 kuukauden maksuaikaa.

Huomaathan, että neuvottelemme maksuajan erikseen jokaiselle laskulle ja asiakkaan tilanteen mukaan.

Asiakaspalvelun yhteystiedot

Saitko viestin perintätoimistosta?

Jos laskusi on jo ehtinyt siirtyä perintätoimistoon, ole yhteydessä suoraan perintätoimistoon asian selvittämiseksi.