Miksi kaukolämpö on ympäristöystävällinen ja kilpailuetua tuova valinta?

Etsitkö yritykselle ympäristöystävällistä lämmitysratkaisua? Vaasan Sähkön Markus Tuomala listaa seitsemän tärkeää syytä miksi kaukolämpö on tulevaisuuden valinta yrityksille ja miksi se lämmitysmuotona kehittyy jatkuvasti ympäristöystävällisemmäksi!

1) Kaukolämpöä tuotetaan yhä enemmän uusiutuvilla energiamuodoilla: ”Lämmitysmuodon valinta on helppo tapa lisätä yrityksen vihreyttä”

Kaukolämmön suosio Suomessa ei ole ihme, sillä kaukolämpö on edullinen ja vaivaton lämmitysratkaisu kaupungeissa ja taajamissa. Lisäksi sen tuotannossa mennään koko ajan ympäristöystävällisempään suuntaan, kun koko Suomi ja energia-ala ponnistelevat hiilineutraaliuuden eteen.

Kaukolämmön tuotantotavat ja vihreys vaihtelevat kaukolämpöyhtiöittäin. Esimerkiksi Vaasan Sähkön kaukolämpö on valtakunnan tasolla puhdasta. Se tuotetaan 80-prosenttisesti uusiutuvilla energiamuodoilla sekä jäte-energialla. Lisäksi tarjolla on täysin puhdasta lämpöä:

”Jos haluat 100-prosenttisesti uusiutuvaa energiaa, voit valita kaukolämmölle Ilmastotakuu-lisäpalvelun. Se takaa, että tilaamasi kaukolämpö tuotetaan biomassan ja jäte-energian avulla eikä sen tuotannosta aiheudu ilmastopäästöjä”, sanoo Vaasan Sähkön kaukolämpöyksikön johtaja Markus Tuomala.

Tutustu Vaasan Sähkön uusiutuvaan ja ympäristöystävälliseen kaukolämpöön tästä.

2) Liittymällä kaukolämpöverkkoon olet heti osa kiertotaloutta

Usein kiertotaloudella tarkoitetaan materiaalien kierrättämistä ja uusiokäyttöä. Mutta tiesitkö, että myös lämpöä voidaan kierrättää ja nimenomaan kaukolämpöverkossa? Kun valitset kaukolämpöratkaisun, osallistut lämmön kiertotalouteen.

Esimerkiksi teollisuudessa, jäteasemilla ja datakeskuksissa syntynyttä hukkalämpöä voidaan kerätä talteen ja siirtää sinne, missä sitä tarvitaan – siis vaikkapa yritykseesi tai kotiisi. Vaasan Sähkö kannustaa jatkuvasti uusia hukkalämmön tuottajia lähtemään mukaan lämmön kierrättämiseen.

”Lämmönkeruusta opitaan koko ajan lisää, ja tulevaisuudessa lämpöä suunnitellaan kerättävän talteen uusista lähteistä kuten kotitalouksien jätevedestä”, Tuomala kertoo.

3) Asiantuntijat kehittävät kaukolämmön ympäristöystävällisyyttä koko ajan

Energia-alan toimijat ja asiantuntijat kehittävät koko ajan uusia ratkaisuja kaukolämmön tuottamiseen vihreämmin ja fiksummin. Vaasan Sähköllä on tavoitteena päästä fossiilisesta energiantuotannosta kokonaan eroon, minkä vuoksi energiayhtiö investoi jatkuvasti kestävään energiantuotantoon ja kiertotalouteen.

Suuri loikka kohti kestävää lämmöntuotantoa on esimerkiksi Vaskiluodon kalliolämpövarasto, joka mahdollistaa lämmön talteenoton ja kierrättämisen kaukolämpöverkossa.

”Sinne voidaan varastoida niin paljon energiaa, että se tukee koko kaupungin lämmöntuotantoa useiden viikkojena ajan. Sen ansiosta vähemmän ympäristöystävällisiä tuotantolaitoksia ei tarvitse käynnistää, kun lämpöä tarvitaan, vaan sitä voidaan ottaa varastosta”, Tuomala kertoo.

4) Kaukolämmön kehittyminen ympäristöystävällisemmäksi ei nosta hintoja

Tuomala muistuttaa, että Vaasan Sähkön tärkein tehtävä on tarjota kaupunkilaisille ja yrityksille paitsi puhdasta myös edullista energiaa.

”Suuret investoinnit ympäristöystävällisiin ratkaisuihin eivät siis tule näkymään kaukolämmön hinnassa”, hän vakuuttaa.

Vaasan Sähkön kaukolämpö on valtakunnan edullisimpien joukossa. Tilaa tästä edullista ja ympäristöystävällistä kaukolämpöä.

Kaukolämpö on tulevaisuuden lämmitysratkaisu

asiantuntija listaa kehitysloikat

5) Kaukolämpö kasvattaa kiinteistön arvoa – ja ympäristöystävällisesti tuotettuna se tuo kilpailuetua

Kaukolämpö on oiva ratkaisu yrityksille ja taloyhtiöille, sillä kaukolämpöverkkoon liittyminen voi nostaa kiinteistön arvoa.

”Kun alkuinvestointi kaukolämpöliittymään on tehty, edulliset energia- ja hoitokustannukset sekä se, että kaukolämpöyhtiö vastaa lämmöntuotannon riskeistä ja varatuotannosta kaikissa
tilanteissa, nostavat kiinteistöjen arvoa”, Tuomala kertoo.

Yhä useampi yritys panostaa nykyään tilojensa energiatehokkuuteen ja ympäristöystävällisyyteen ja haluaa kertoa tämän myös asiakkailleen.

Vaasan Sähkön kaukolämpöasiakkaat saavat kaukolämmön Ilmastotakuu-lisäpalvelun valitessaan kolmannen osapuolen myöntämän sertifikaatin, joka vahvistaa, että kaukolämpö on tuotettu uusiutuvasti ja lämmityksen hiilijalanjälki on nolla grammaa. Sertifikaatin avulla yritykset voivat kertoa asiakkailleen arvoistaan ja näyttää olevansa mukana Suomen ilmastotalkoissa.

”Varsinaista yhteistä standardia lämpötuotteiden sertifioinnille ei vielä ole. Siksi Vaasan Sähkö haluaa edistää asiaa ja on lähtenyt sertifioimaan lämpötuotteitaan ensimmäisten joukossa”, Tuomala kertoo.

Vaasan Sähkön maksuttomassa Online-palvelussa voit seurata kodin tai yrityksen energiankulutusta jopa tunnin tarkkuudella. Lue lisää ja tilaa kaukolämpöä tästä.

6) Kaukolämpö on paitsi vihreä myös luotettava lämmitysmuoto vuosikymmeniksi: ”Toimintavarmuus 99,9 prosenttia”

Haluatko yritykseen lämmitysratkaisun, joka palvelee moitteettomasti tulevat vuosikymmenet? Vaasan Sähkön kaukolämmön toimintavarmuus on 99,9 prosenttia, mikä tarkoittaa, että lämmönjakelu ei keskeydy käytännössä koskaan.

”Myös kiinteistöön asennettava lämmityskeskus on toimintavarma. Se toimii parhaimmillaan kolmekymmentä vuotta ilman huoltotoimenpiteitä”, Tuomala sanoo.

Kaukolämpölaitteisto koostuu kiinteistöön vedettävästä kaukolämpöputkesta ja kiinteistön sisälle tulevasta lämpökeskuksesta. Se ei vie paljoa tilaa ja on fiksu tilaratkaisu.

7) Kaukolämmön asiakaspalvelu on käytettävissäsi nopeasti ja henkilökohtaisesti

Huoltovapauden ja alhaisten lämmityskustannusten ansiosta kaukolämpöverkkoon liittyminen maksaakin itsensä nopeasti takaisin.

”Jos laitteistoon liittyen herää kysyttävää, asiakaspalvelustamme voi aina kysyä neuvoa. Meiltä käydään usein ihan paikan päällä auttamassa asiakasta”, Tuomala lupaa.

Jos tarvitset lämmityksen pikaisesti, kaukolämpöratkaisu voidaan toteuttaa hyvinkin nopeasti.

”Tänä vuonna ennätys oli, että asiakas sai kaukolämmön kahdessa viikossa.”

Lue lisää ja tilaa tästä Vaasan Sähkön edullista ja ympäristöystävällistä kaukolämpöä.

Kaukolämpö vs. maalämpö – Kumpi lämmitysratkaisu yritykseen?

Tässä 4 pointtia, joita kannattaa miettiä lämmitysratkaisua valitessa.

Ajankohtaista

Kahvipöydässä oppii energia-alasta

Lue lisää
Ruoka & reseptit

Kesän raikkain drinkki

Lue lisää
Havaintoja

Isoja kysymyksiä – pieniä tekoja

Lue lisää
Kotona

Helpot vinkit auton kesäsiivoukseen

Lue lisää
Kotona

Kyläily on nykyään rentoa, mutta ei spontaania

Lue lisää
Ajankohtaista

Seurataanko pörssisähköä kohta tunnin sijaan varttimuodossa?

Lue lisää
Markkinakatsaus

Sähkömarkkinakatsaus: kesä 2024

Lue lisää
Ajankohtaista

Laki velvoittaa yrityksiä asentamaan sähköauton latauspisteitä

Lue lisää
Ilmiöt

Monen sukupolven koti

Lue lisää
Ilmiöt

Avaruuskeskus auttaa yrityksiä

Lue lisää
Vastuullisuus

Tuulivoimaloiden lapojen kierrätys kehittyy

Lue lisää
Ajankohtaista

Finanssiala haluaa suojella luontoa: ”Kun luonto voi hyvin, bisneskin kukoistaa”

Lue lisää