Ekohotelli valitsi uusiutuvan kaukolämmön: ”Ilmastotakuu on yritysasiakkaalle upea lisä”

Vaasalaisessa GreenStar-hotellissa pyritään tuottamaan mahdollisimman vähän päästöjä. Siksi uuden hotellin lämmitysmuodoksi valittiin vihreä kaukolämpö. Vaasan Sähkön uusi Ilmastotakuu-lisäpalvelu takaa, että lämpö on tuotettu kokonaan uusiutuvilla energiamuodoilla.

Vihreämpi ja viihtyisä vaihtoehto yöpymiseen matkailijoille – se on Vaasaan vuodenvaihteessa avatun GreenStar-ekohotellin ykköstavoite. Hotellin päästöt pyritään minimoimaan esimerkiksi käyttämällä vain uusiutuvaa energiaa. Hotelleissa suurin päästöjen lähde on usein lämmitys.

”Siksi vihreän energian käyttö on tärkeää varsinkin lämmityksessä”, sanoo GreenStar Hotels -ketjun toimitusjohtaja Kristian Ikonen.

Kun uusi hotelli oli vielä suunnittelupöydällä, kävi ilmi, että kyseisellä tontilla kaukolämpö olisi paras ratkaisu.

Ikonen otti yhteyttä Vaasan Sähköön, joka myy kaukolämpöä Vaasan alueella. Hän halusi tietää lisää muun muassa kaukolämmön päästönlähteistä ja alkuperätodistuksista sekä siitä, oliko tarjolla myös täysin päästötöntä kaukolämpöä.

Vastaukset Vaasan Sähkön yrityspalvelusta tulivat nopeasti. ”Sain kuulla vihreän kaukolämpötuotteen olevan kehittelyn alla ja tulevan myyntiin hotellin avautumisen aikoihin. Ennakkovarasin palvelun heti!”

Ympäristöystävällisiä GreenStar-hotelleja on Vaasassa, Joensuussa, Jyväskylässä ja Lahdessa. ”On upea juttu, että pääsimme ensimmäisenä yrityksenä Vaasan Sähkön Ilmastotakuu-asiakkaaksi. Kaukolämpöverkkoon liittyminen oli meille vaivatonta, ja olemme olleet tyytyväisiä myös Vaasan Sähkön ystävälliseen, asiantuntevaan ja ripeään palveluun”, sanoo hotelliketjun toimitusjohtaja Kristian Ikonen.

Vastuulliset valinnat ratkaisevat – Ilmastotakuun ja uusiutuvan kaukolämmön suosio kasvaa

Tänä päivänä vastuullisuus ja vastuulliset valinnat ovat yksi yritysten liiketoiminnan menestystekijöistä ja elinehdoista. Ne yritykset pärjäävät, jotka tekevät liiketoimintaansa kestävästi ja läpinäkyvästi niin ilmaston kuin ihmisten kannalta.

Vastuullisuudella on iso merkitys myös päätöksenteossa. Moni kuluttaja ja kumppani valitsee yrityksen, joka on sitoutunut kestävän kehityksen valintoihin ja ympäristön suojelemiseen.

Siksi myös vuoden 2020 alussa lanseerattu Vaasan Sähkön kaukolämmön Ilmastotakuu-lisäpalvelu herätti heti mielenkiintoa. Se on yksi niistä ratkaisuista, joilla kaukolämmöstä tehdään entistä puhtaampaa.

”Kaukolämpö kehittyy jatkuvasti. Tavoitteenamme on tulevaisuudessa kokonaan hiilidioksidivapaa lämpö. Kaukolämpötuotteella yritykset voivat aidosti vaikuttaa päästöihinsä ja siirtyä kohti kestävämpiä valintoja”, sanoo Vaasan Sähkön asiakkuuspäällikkö Johan Eriksson.

Toivottu Ilmastotakuu-lisäpalvelu takaa, että lämmitykseen käytetään ainoastaan uusiutuvilla energiamuodoilla tuotettua kaukolämpöä. Ilmastotakuun käyttö on tehty yrityksille mahdollisimman helpoksi, ja sen voi ottaa nopeasti käyttöön puhelinsoitolla tai viestillä.

Kaukolämpötuotteella yritykset voivat aidosti vaikuttaa päästöihinsä ja siirtyä kohti kestävämpiä valintoja”, sanoo Vaasan Sähkön asiakkuuspäällikkö Johan Eriksson.

Kysy lisää Vaasan Sähkön Ilmastotakuusta

Uusiutuvan ja vihreän kaukolämmön hinta: ”Vain parin prosentin kasvu yrityksen lämmityskustannuksiin”

Yrityksille Vaasan Sähkön Ilmastotakuu-lisäpalvelu tuo vain pienen lisän lämmityskustannuksiin: se nostaa kaukolämmön energiamaksua 1,24 euroa megawattitunnilta. Kaukolämmön perusmaksu pysyy kuitenkin samana.

”Teollisuuskiinteistöissä tämä tarkoittaa vain noin kahden prosentin kasvua lämmityskustannuksiin”, asiakkuuspäällikkö Eriksson sanoo.

GreenStar Hotels -ketjulle pieni lisähinta ei ollut kynnyskysymys vihreän kaukolämmön valinnassa.

Uusiutuvaan energiaan satsaamisen lisäksi GreenStar-hotelleiden päästöt kompensoidaan suomalaisessa CO₂Esto-palvelussa. Palvelun avulla yritykset voivat ostaa päästöoikeuksia EU:n päästökaupan kiintiöstä ja näin hyvittää omat päästönsä päästömarkkinoilla.

Vihreydestä joutuu siis joka tapauksessa maksamaan hinnan. ”On ympäristöystävällisempää tuottaa vähemmän päästöjä, jolloin myös kompensoitavaksi jää vähemmän”, Kristian Ikonen perustelee.

GreenStar Hotels -ketjun toimitusjohtaja Kristian Ikonen on tyytyväinen Vaasan Sähkön Ilmastotakuu-lisäpalveluun. ”Suosittelen sitä muillekin yrityksille. Kun tuottaa vähemmän päästöjä, niitä joutuu kompensoimaan vähemmän rahalla”, hän sanoo.

Vihreys ja ympäristöystävällisyys ovat yritykselle myyntivaltti

GreenStar-hotelleissa tehdään lämmitysmuodon valinnan lisäksi myös paljon muita ekotekoja. Hotelleiden katolla on esimerkiksi aurinkopaneelit, jotka tuottavat 10–15 prosenttia hotellin sähkönkulutuksesta.

Lisäksi yritys on mukana kansainvälisissä ympäristöohjelmissa, kuten Unescon MAB-ohjelmassa sekä ENO-verkkokoulussa, jonka ansiosta koululaiset ympäri maailman ovat istuttaneet yli 100 miljoonaa puuta. ”Olemme sponsoroineet istutettavat puuntaimet useaan otteeseen”, Ikonen sanoo.

Luonnon kunnioittaminen on ollut yrityksen ajattelun ytimessä siitä saakka, kun ensimmäinen hotelli avattiin Joensuuhun vuonna 2008. Tuolloin vihreys ei vielä erityisemmin houkutellut asiakkaita. Nyt ekologisuudesta on kuitenkin tullut trendikästä, ja Ikonen näkee, että vihreys on ekohotellin erottautumiskeino ja myyntivaltti.

Hän kuitenkin painottaa, että GreenStar-hotellit ovat tavallisia hotelleja, joissa kuka tahansa viihtyy, olivat ympäristöarvot millaiset tahansa. ”Kun yöpyy GreenStarissa, tulee vain samalla tehneeksi ekoteon.”

Yritykset, jotka tekevät vastuulliset valinnat asiakkailleen ja kumppaneilleen helpoksi, pärjäävät tulevaisuudessa. Joko sinä ja yrityksesi olette mukana?

Yrityspäättäjä, valitse Vaasan Sähkön Ilmastotakuu:

  • Yrityksen hiilijalanjälki lämmitysratkaisuissa on 0 g.
  • Ilmastotakuu on helppo ottaa käyttöön vaikka heti. Muutoksia laitteistoon ei tarvita.
  • Ilmastotakuu-palvelun hinta on 1,24 e/MWh. Tämä tarkoittaa vain noin kahden prosentin lisäystä nykyisiin lämmityskustannuksiin.
  • Yritys saa käyttöön Ilmastotakuu-sertifikaatin, joka on vuosittain ulkopuolisen toimijan todentama. Sertifikaatin avulla voi esimerkiksi viestiä asiakkaille yrityksen vastuullisista valinnoista.

Tilaa Ilmastotakuu yritykselle näin:

 

Lue lisää

Ajankohtaista

Comsel Systems: Järkeä energiankäyttöön

Lue lisää
Ajankohtaista

Sähkö vähentää liikenteen päästöjä

Lue lisää
Ajankohtaista

Vastuullista sähkönsiirtoa

Lue lisää
Ajankohtaista

Analogian kaipuu: Harrastuksena filmikuvaus

Lue lisää
Markkinakatsaus

Sähkömarkkinakatsaus: Talvi 2023-2024

Lue lisää
Ajankohtaista

Tervetuloa takaisin, vinyylilevy

Lue lisää
Ajankohtaista

Vastuullisuus elää ja kehittyy ajassa

Lue lisää
Ajankohtaista

Yhdenvertaisuus vaatii tekoja

Lue lisää
Ajankohtaista

Sesongin suosikkipasta

Lue lisää
Ajankohtaista

Kanihypyn sanansaattajat: ”Kanitkin kaipaavat elämäänsä liikettä!”

Lue lisää
Ajankohtaista

Energiatehokkuus – mitä se tarkoittaa ja miten käyttää energiaa mahdollisimman tehokkaasti?

Lue lisää
Markkinakatsaus

Sähkömarkkinakatsaus: Syksy 2023

Lue lisää