Elavtal för ditt företag

Söker du ett elavtal för ditt företag hos ett pålitligt och stabilt elbolag? Bli kund hos Vasa Elektriska! Enligt undersökningarna har vi Finlands nöjdaste företagskunder. Till företag vars årsförbrukning överskrider 100 000 kilowattimmar ger vi en skräddarsydd eloffert. Fråga oss om en offert!

Vi har nöjda företagskunder

Bli kund hos oss och bli en av Finlands nöjdaste företagskunder.

Vi har fått toppenplaceringar i EPSI Ratings kundnöjdhetsenkät åren 2020 och 2021. Vi har långvariga företagskundrelationer, vilket vittnar om företagens förtroende för oss.

Vi vill betjäna våra företagskunder personligen. Därför får varje kund som förbrukar över 100 000 kilowattimmar (kWh) el per år en egen servicerådgivare, som hjälper företaget att smidigt uträtta alla sina elärenden.

Om företagets eller elpoolens årsförbrukning överskrider 100 000 kWh, begär en offert. Vi skräddarsyr ett så förmånligt pris för ditt företag som möjligt. Om ditt företag använder mindre än 100 000 kWh el per år kan du beställa el här.

Frågor? Kontakta Vasa Elektriskas företagsförsäljning. Våra experter ger dig gärna råd exempelvis om elpriserna eller om hur du väljer ett elavtal som passar just ditt företag.

6 skäl att beställa företagsel av oss

  • Vi har konkurrenskraftiga priser.
  • Vi räknar ut ett skräddarsytt offertpris till företaget.
  • Vi betjänar våra kunder personligt, vänligt och avslappnat.
  • Vårt utbud omfattar certifierad förnybar och fossilfri elektricitet.
  • Du kan använda vår Onlinetjänst för att följa med företagets energiförbrukning.
  • Hos oss kan ditt företag också teckna ett avtal för framtiden.

Välj ett stabilt och pålitligt elbolag

På grund av de ökade riskerna för prisfluktuationer på marknaden har många elbolag stött på svårigheter. Därför gör du som beslutsfattare i ditt företag klokt i att teckna ert elavtal hos ett stabilt och pålitligt elbolag.

Vasa Elektriska har verkat i branschen i över 130 år. Vi säljer inte bara el, vi producerar också el i våra egna produktionsanläggningar i Finland. Vår egen produktion bidrar till att dämpa prisfluktuationernas inverkan på vår verksamhet. Därför är vi en stabil och pålitlig aktör.

Vi investerar kontinuerligt i grön energi. Vi hör till Finlands främsta producenter av vindkraft, dessutom äger vi produktionsandelar i kraftverken Olkiluoto 1, 2 och 3. Vi har också vattenkraft. Vårt mål är att göra all vår produktion koldioxidneutral under 2020-talet.

Beställ ett grönt elavtal för ditt företag

Hos oss får du miljövänlig el till ett konkurrenskraftigt pris.

  • Vår förnybara el produceras med förnybara energiformer, främst vindkraft.
  • Vår fossilfria el produceras med kärnkraft. På grund av de relativt låga produktionskostnaderna är det prisvärd CO2-fri energi.

Ditt företag kan byta produktionsform under avtalsperioden. Det kan också göras i efterhand, till och med från början av året ifråga. Ditt företags personliga kundrådgivare berättar mer om prissättningen.

Berätta för dina kunder om ditt gröna beslut med ett certifikat

Ett företag som köper fossilfri el får ett certifikat och en banner till sin webbplats som berättar om företagets gröna val. Det visar företagets underleverantörer och kunder att företaget använder CO2-fri el. Kärnkraft och förnybara energiformer har egna certifikat.

Ett företag som köper vindkraft får en banner till sin webbplats.

En ny prismodell gynnar våra kunder

Vi vill att företag klarar det svåra elprisläget och har därför tagit fram en ny typ av avtalslösning för våra företagskunder.

Traditionella tidsbundna elavtal till fast pris är ingen hållbar lösning i dagens värld, där marknadspriset på el kan variera drastiskt inom bara ett dygn. Med avtal till fast pris är det elsäljaren som bär risken för prisfluktuationerna, och därför måste säljaren sätta ett dyrt pris på elen.

Ett mer rättvist och prisvärt sätt att prissätta el till företag är att bygga upp priset på basen av två delar: ett fast grundpris, och ett spotpris som bestäms varje timme på elbörsen.

På det här sättet kan elsäljaren ge ett lägre grundpris på elen, eftersom kunden bär en del av prisfluktuationsrisken. Företagskunden får i sin tur möjlighet att påverka storleken på sin elräkning genom att schemalägga elförbrukning till dygnets förmånligare timmar. Samtidigt är lösningen mer förutsägbar än börsel som endast bygger på spot-priset.

Kontakta företagsförsäljningen så berättar vi mer om prismodellen!

Elavtal för elpoolen

Konkurrensutsätter ni elen tillsammans? Vi skräddarsyr en eloffert till elpooler som har en total årsförbrukning på mer än 100 000 kilowattimmar. Du skickar enkelt en offertförfrågan på vår webbplats.

Vasa Elektriskas Onlinetjänst för företag

Vasa Elektriskas Onlinetjänst är ett viktigt verktyg som företag kan använda för att följa sin energiförbrukning. Tjänsten berättar hur mycket och vid vilken tid på dygnet företaget förbrukar el. Det är lätt att jämföra förbrukningskurvan med kurvan som visar spot-prisets utveckling. Detta hjälper till att till exempel styra förbrukningen till mer förmånliga timmar.

Med hjälp av historikuppgifterna är det lätt att jämföra elförbrukningen med en tidigare period – till exempel en vecka, en månad eller ett år i det förflutna. Det kan ge företag värdefull information om till exempel energieffektiviteten hos nya apparater eller processer.

I tjänsten ser kunderna också sina avtalsuppgifter och fakturor.

Aktuellt

Timpriset på börsel varierar. När är elen förmånligast?

Läs mer
Aktuellt

Ta nostalgin på allvar

Läs mer
Energitips

Elavtal för ditt företag

Läs mer
Aktuellt

Bedårade av gamla bilar

Läs mer
Aktuellt

Egen solel nu även för boende i husbolag

Läs mer
Aktuellt

Kunder törstar efter information om el

Läs mer
Aktuellt

Surdegsbröd som hjärtesak

Läs mer
Aktuellt

Skidåkning är tillbaka

Läs mer
Mat & recept

Nyttigt krubb

Läs mer
Iakttagelser

Fjärrvärme är nyckeln till grön omställning

Läs mer
Aktuellt

Elmarknadsöversikt: Våren 2023

Läs mer
Energitips

Test: Vet du hur mycket el dina apparater använder?

Läs mer