Vaikuttaja – pörssisähkön hyödyt, perussopparin turva.

Tervetuloa testaamaan uutta Vaikuttaja-sopparia! Tuotteen pilotointiin voi ilmoittautua maaliskuun alkuun mennessä ja se kestää maalis-huhtikuun ajan. Pilotin aikana testaamme tuotetta teknisesti ja haemme myös käyttäjäkokemuksia. Pilottiin osallistuville järjestetään infotilaisuus verkossa to 9.3.2023 klo 17-17.30 suomeksi ja klo 17.30-18.00 ruotsiksi.

Lisätietoja pilotista saat Lena Lainiolta (etunimi.sukunimi@vaasansahko.fi).

Vaikuttaja-sähkösopimus tarjoaa sekä vakautta sähkölaskuun että mahdollisuuden hyötyä sähkönkäytön fiksummasta ajoittamisesta. Sähköenergian hinta muodostuu kiinteästä osasta ja pörssihintaan perustuvasta omavaikutuksesta. Sopimus on toistaiseksi voimassa, eikä se vaadi määräaikaista sitoutumista.

Vaikuttaja-sopparin hinnat pilottiasiakkaille

Vaikuttaja-soppari 1.3-30.4. (sis alv. 10 %) 1.5.-30.6. (sis. Alv 24 %)
Energiamaksu c/kWh 12,15 13,70
Omavaikutus c/kWh  +/- Omavaikutus  +/- Omavaikutus
Perusmaksu €/kk 3,10 3,50

Omavaikutus mahdollistaa säästöt

Vaikuttaja-sähkösopimuksen hinta koostuu perusmaksusta ja energiamaksusta sekä asiakaskohtaisesta omavaikutuksesta. Energiamaksu tarkistetaan neljästi vuodessa.

Omavaikutus mahdollistaa sinulle edullisemman energiamaksun. Jos käytät eniten sähköä silloin kun pörssisähkö on halpaa (tyypillisisesti öisin ja viikonloppuisin), omavaikutus alenee ja saat laskuun säästöä. Jos taas käytät energiaa eniten silloin kun pörssisähkö on kallista (tyypillisesti arkiaamuisin ja -iltaisin) tulee laskuun lisäystä korkeamman omavaikutuksen kautta.

Suurimmalla osalla omavaikutus muuttaa energiamaksua +/- 10 %. Omavaikutuksen muodostumista, ja siihen vaikuttavia pörssisähköhintoja seuraat helposti Vaasan Sähkön sovelluksessa.

Monin tavoin vastuullinen valinta

Vaikuttaja-sähkösopimuksessa käyttämäsi sähkö on päästötöntä, sillä se on tuotettu uusiutuvalla energialla, esim. tuulivoimalla, ja ydinvoimalla.

Kulutustasi siirtämällä vaikutat osaltasi sekä sähkön riittävyyteen että tuotannon päästöttömyyteen yleisesti. Kulutuspiikkien aikana sähköntuotannossa joudutaan hyödyntämään enemmän fossiilia polttoaineita. Kun kulustasta ajoitetaan hetkiin, jolloin sähkö on edullisinta, kattaa päästötön tuotanto kulutustarpeen parhaiten.

Kysymyksiä Vaikuttajasta